• Výberové konanie

            9. 5. 2024

            Začiatkom mesiaca jún 2024 sa uskutoční na našej škole výberové konanie na pracovné pozície:

            • výchvávateľ v školskom klube detí - info TU
            • pomocná sila v školskej kuchyni - info TU,
            • upratovačka - info TU.

            Bližšie informácie nájdete v priložených súboroch. Prihlášku do výberového konania s ostatnými náležitosťami  je potrebné zaslať, resp. podať osobne do 23.5.2024. 

          • Velehrad, Uherské Hradiště, Staré Město, Luhačovice...

            9. 5. 2024

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Velehrad, Uherské Hradiště, Staré Město, Luhačovice....

            V tomto krásnom jarnom období sme sa so žiakmi nášho gymnázia vybrali po stopách Veľkej Moravy a Cyrila s Metodom. Navštívili sme archeoskanzen Modrá, kde sme sa atmosférou a replikami slovanského osídlenia doslova vrátili v čase. Večer prvého dňa sme následne strávili prechádzkami a večerou v historickom centre mesta Uherské Hradiště. Aj sme si tam zaspievali na pódiu na námestí a akú inú pieseň, ak nie „A od Prešóva“.

            Na druhý deň ráno nás už očakávali pred Bazilikou Nanebovzatia Panny Márie a Sv. Cyrila a Metoda na Velehrade, kde pre nás bola pripravená exkurzia s lektorom v interiéri baziliky aj v jej podzemí. Svätyňa je majestátna a ukrýva zaujímavú históriu a artefakty.  

            Cestou z Velehradu sme sa zastavili v pravdepodobnom centre Veľkej Moravy Starom Měste a poslednou zastávkou na Morave boli kúpeľné Luhačovice so svojou kolonádou a liečebnými prameňmi.

          • Celoštátne kolo biologickej olympiády v Banskej Bystrici

            3. 5. 2024

            V dňoch 25. - 27. 4. 2024 som mal príležitosť zúčastniť sa celoštátneho kola Biologickej olympiády v kategórii A, ktorá sa konala v Banskej Bystrici. Tieto tri dni boli pre mňa nielen výzvou, ale aj nezabudnuteľnou skúsenosťou, počas ktorej som spoznal nových priateľov, s mnohými z nich sa snáď opäť stretnem počas štúdia medicíny v Brne. Spoločne sme riešili rôzne úlohy a diskutovali o zaujímavých biologických javoch. Od prvého dňa som vedel, že ma čaká náročný a intenzívny program. Hneď do príchode nás čakala exkurzia na Mičinské travertíny. Spolu s olympiádou prebiehalo na pôde Univezity Mateja Bela aj podujatie TalentEXPO. Na TalentEXPO pozvali organizátori zástupcov rôznych firiem, organizácií a inštitúcií, ktoré s mladými talentmi pracujú a podporujú ich v ich ďalšom rozvoji. Mal som možnosť stretnúť a porozprávať sa s Teréziou Mihalovič Lukáčovou, spoluzakladateľkou vzdelávacej akadémie DASATO, platformy Growni alebo programu Nexteria Lab. Tešil som sa aj z prítomnosti popularizátora vedy Samuela Kováčika známeho ako Vedátor. Samuel je vyštudovaný teoretický fyzik, ktorý istý čas pôsobil aj na univerzite v Dubline, sa rozhodol svoje zanietenie pre vedu odovzdávať aj ďalej, a tak vznikol webový portál popularizujúci vedu – vedator.sk. Za firmy mala zastúpenie spoločnosť DNA ERA, ktorá ponúka jednotlivcom možnosť spoznať svoju osobnú DNA. Po ukončení galavečera plného rozhovorov s inšpiratívnymi ľuďmi a opakovaných výzvach, aby sme ostali študovať na Slovensku, nás organizátori pozvali na večerný raut.Na ďalší deň nasledovala prezentácia projektov pred hodnotiacou komisiou. Projekty v mojej kategórií boli naozaj zaujímavé a mali vysokú vedeckú a odbornú úroveň. Po odprezentovaní všetkých projektov nasledovalo výberové konanie na svetovú súťaž Genius Olympiad, ktorého som bol súčasťou. Nasledovala večera a interaktívny večerný program.V sobotné ráno ma už čakal iba jeden bod programu, zato ale ten najdôležitejší, a to slávnostne vyhlásenie výsledkov. Som svojim projektom s názvom Porovnanie parametrov slovenských a zahraničných medov a ich medových pien som sa stal úspešným riešiteľom a získal som 8. miesto. Chcel by som sa poďakovať RNDr. Miriam Feretovej za podporu a taktiež môjmu konzultantovi Ing. Jurajovi Majtánovi, DrSc., za realizáciu projektu v priestoroch jeho laboratória.Biologická olympiáda v Banskej Bystrici bola pre mňa nielen ďalšou súťažou v rade, ale aj príležitosťou objaviť nové veci, stretávať rovnako nadšených ľudí a prehlbovať moju lásku kbiológii. Som vďačný za túto skúsenosť. Matej Kmec (07A)

          • DIGITAL YOUTH FORUM 2024

            2. 5. 2024

            Do fotogalérie bol pridaný nový album DIGITAL YOUTH FORUM 2024.

            DIGITAL YOUTH FORUM 2024-bezpečnosť, kreativita, technológie - v tomto znení sa nieslo podujatie pre mladých, ktoré sa konalo v utorok 23.04.2024 v M Aréne v Prešove. Organizovalo ho Národné koordinačné stredisko pre riešenie problematiky násilia na deťoch. Trieda 05A dostala možnosť zúčastniť sa tohto podujatia, ktoré bolo originálne v svojom prevedení s prednáškami, workshopmi, vyskúšaním si moderných virtuálnych technológií, umelej inteligencie, ale taktiež hudobnou zložkou v podobe modernej interpretky Barb a občerstvením formou street food. Zaujímavé a podnetné boli témy Čo nás učia videohry? Nenechaj sa ovplyvniť euromýtmi a fake news, Ako bojovať proti dezinformáciám, Digitálni rodičia, Vedcom o výžive vo svete hoaxov. Jednotliví speakri prezentovali platformy Rada pre mediálne služby, DÁSATO Academy, Rada pre mediálne služby, IT valley. Śtudenti absolvovali prínosné vzdelávanie, ktoré bolo kreatívne, zábavné a inšpiratívne. V spätnej väzbe nielenže poďakovali pánovi riaditeľovi RNDr. M. Tkáčovi za možnosť účasti, ale priali by si takých podujatí viac, hlavne pre všetkých mladých.

        • IQ olympiáda
          • IQ olympiáda

            2. 5. 2024

            Odváž sa používať vlastný rozum

                                                                 Immanuel Kant

               Aj tento rok sme sa prihlásili do celoslovenskej súťaže IQ olympiáda, ktorú organizuje spoločnosť Mensa Slovensko.

                Z našej školy sa rozhodlo naplniť Kantov citát  30 žiakov ( ZŠ a G).

            Celkový počet súťažiacich bol na Slovensku 11 314, z Prešovského kraja to bolo 1479 žiakov.

            Máme veľkú radosť, že až dvom našim žiakom sa podarilo prebojovať do regionálneho kola.

                Za ZŠ nás bude reprezentovať žiak Ivan Boris z P8B , ktorý sa umiestnil na 7.mieste v kraji (59. - 65. na Slovensku) a za G nás reprezentuje Šimon Vajda z O4 A , ktorý sa umiestnil na 17.-18. mieste v kraji  ( 196.- 210. na Slovensku).

            Z ich úspechu sa úprimne tešíme, blahoželáme a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu našej školy.

          • Erasmus+ na pokračovanie

            2. 5. 2024

            Slovenská asociácia učiteľov francúzštiny (SAUF) prostredníctvom projektov Erazmus + ponúka učiteľom francúzskeho jazyka rôznorodé možnosti inovačného vzdelávania. V dňoch 19. - 26. marca 2024 sa zúčastnila takéhoto vzdelávania v Paríži aj naša kolegyňa Mgr. Daniela Kuchárová. Projekt s názvom Vzdelávaním k viacjazyčnosti bol organizovaný v spolupráci s francúzskou organizáciou OEP. Vzdelávanie bohaté na teoretické vedomosti a praktické workshopy sa uskutočnilo na významných francúzskych inštitúciách ako univerzita Sorbonne, univerzita Francois Miterand, či Jazykový inštitút v Sèvres. Prednášali renomovaní profesori francúzskych univerzít ako napríklad Christian Tremblay a Jean Claude Beacco, ktorí sú autormi mnohých štúdií k viacjazyčnosti, ktoré sú prístupné na ich internetových stránkach a tiež aj autormi Spoločného Európskeho Referenčného Rámca pre jazyky (slovenská verzia dostupná dostupná TU).

      • Kontakty

        • Katolícka spojená škola sv. Mikuláša
        • 051/7465+klapka....................................... riaditeľ školy RNDr. Marcel Tkáč 801*** z.r.š. pre Gymnázium PhDr. Kopčáková Vlasta, PhD. a zrš. pre ZŠ RNDr. Melegová Bibiana 802*** riaditeľstvo CZUŠ 803*** zborovňa 804*** ekonomické odd. 805*** vedúca ŠJ 806*** vrátnica 807*** kabinet SJL+DEJ 808*** kabinet ZŠ 1.posch. 809*** kabinet ZŠ prízemie 800*** kabinet GEO 812*** kabinet CUJ 813*** sklad učebníc 814*** kabinet KNB 815*** kabinet BIO 816*** kabinet TSV 817*** školník 820*** zborovňa CZUŠ 821*** kabinet ŠKD 822*** knižnica 823*** Web školy: www.zsgmik.sk
        • Duklianska č.16, 080 01 Prešov skolasvm@zsgmik.sk, riaditel@zsgmik.sk Slovakia
        • IČO 17080151
        • DIČ 2021241035
        • 0918732441 - riaditeľ školy.......................... 0949289717 - zást. r.š. pre Gymnázium..... 0907399353 - zástupca r.š. pre ZŠ
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje